Despre mine

Fotografia mea
HOMO SUM,HUMANI NIHIL A ME ALIENUM PUTO

luni, 16 mai 2011

LAS ARENAS


    Construita in anul 1900,Plaza de toros " Las Arenas" din Barcelona vine sa inlocuiasca una ceva mai neincapatoare construita in 1834 si se converteste in una dintre cele mai renumite din Spania cu o capacitate de 16.000 de persoane.


Imaginea de mai sus,reprezentativa pentru anii 1920 ne aminteste de corida,de puternica traditie spaniola la care Catalunia renunta, printre primele provincii ale Spania.Bilete de intrare din 1939 si 1942:





Arena isi inchide insa portile in 29 iunie 1977 odata cu ultima reprezentatie ,ramanand pana astazi doar un maret edificiu, plin de istorie ,martor al Razboiului civil si a tot ceea ce a trecut peste Catalunia.
  ..O idee mareata si o investitie colosala a facut din aceasta ruina un fantastic punct de atractie..un mall intr-o arena de tauri.

Palatul Regal
Norocul a facut sa se gaseasca situata in unul dintre cele mai importante puncte turistice ale Barcelonei:Plasa España,alaturi de Palatul Regal si renumita Fantana Magica Montjuic.Centrul luceste alaturi de celelalte puncte turistice importante vecine punand la incercare miscarea turistica in zona,asteptand anul acesta 10 milioane de turisti...asa spun previziunile:))



Noul mall "Las Arenas de Barcelona", se deschide pentru public pe 25 martie, cu inaugurarea oficială cu autorităţile de la Barcelona care are loc cu o zi înainte.In doua saptamani 115 firme si-au facut simtita prezenta dand usile de perete ,abundenta vizitatorilor,turisti si localnici fiind mai mult decat cea prevazuta.





Hazardul arhitectural socheaza si imbinarea artistica a prea noului cu prea vechiul, este ceea ce da un farmec si o rezonanta aparte acestui "banal"centru comercial care emana o eleganta si un rafinament rar intalnit.
 
Vineri seara,ca tot omul am plecat si noi la ...Pomul laudat cu sacul..:))))
 
Alex a ales un opel rosu dar nu aveam un sac asa de mare pentru a-l cumpara asa ca s-a razgandit ..
Mezina cocheteaza cu un Meriva...dar in final ramane doar cu poza....:)))
Dupa ce am reusit sa inghesuim ceva ducati europeni intr-o parfumerie si de unde fiecare membru al familiei si-a ales parfumul preferat pe stiute sau pe mirosite am facut cu mana unei interminabile scari rulante care ne-a luat la ocazie si ne-a lasat la penultimul etaj in fata a 12 sali de cinema.
 
Ne incapatanam si iesim din nou la ocazie si o alta scara interminabila si draguta ne ia , tot gratis evident,...ca parcarea am platit-o mai tarziu,la sfarsit...8 euro si 60 centi :)))))si in sfarsit ne scoate pe terasa sus,la aer inalt de Barcelona in "arena gastronomica".De aici privelistea este fantastica...
 

..Cel mai mare sensgiratoriu pe care l-am vazut vreodata...de sus!:)))

De aici se poate admira Fantana Magica in toata splendoarea ei cum pe un repertoriu de zile mari isi arunca spre inalt valurile de apa frumos colorate ,in ton cu mesajul si intensitatea pieselor muzicale.

Arenas avea una dintre cele mai mari cupole din Europa, 27 de metri de mare şi 300 de metri de traseu conferindu-i acum posibilitatea sa ofere  o vedere de 360 ​​de grade de Barcelona.:)))



Facem poza si recuperam pungile cu parfumuri inainte sa ni le recupereze altcineva :))
Cum arata traficul in zona la 12 noaptea vineri 14 mai?...cam asa:

Si cum masina statea in parcarea din subsolul acestui magnific edificiu vechi de o suta si ceva de ani..:))parcare structurata pe trei etaje cu susu-n jos,cu intrare si iesire in regim de spirala cu doua sensuri de mers ne-am oprit la o carciuma cu specific italian sa ne mai tragem sufletul...Rossopomodoro..pizzeria verace,la inceput speriata am citit versace:))))),dar mi-am revenit.
 
Cuptorul era adevarat si cocea pizza "al momento",personalul vorbea o spaniola spurcata de italiana dar deosebit de draguti,ospitalieri si promti desi valul de clienti era mult prea mare pentru puterilor lor..
Pana vine comanda mai facem niste poze,pe deasupra Barcelonei..:))

Se intrevede perspectiva iesirii stomacului din recesiune..vin farfuriile!!!
Frumoase farfurii..:)))

Intampinam ceva probleme de conduita ca intotdeauna:tati vrea ca fiecare dintre cei mici sa foloseasca furculita si cutitul dupa cum dicteaza norma....mami vrea sa lase copiii sa se simta bine.
Reusim sa lasam eticheta pentru tati si noi ne distram mancand si mancam distrandu-ne!:))))

Vine desertul si mezina familiei de "Dedunzolern"isi insuseste critica facuta de tati si este hotarata ,mai mult ca orcand sa-l manance tinand furculita in mana stanga.:)))))))))))))))
  Tati culege roadele!!:)))
in ciuda orcaror explicatii Adelina stie ca furculita se tine in mana stanga si nu vrea sa faca rabat de la regula!:))))))
Cu dreapta sau cu stanga important este ca ne-am mancat desertul si ne-am platit consumatia si ne-am intors acasa care cum am putut,unii dormind,altii cantand,altii conducand si Alex coborand un joc din internet pe telefonul meu mobil,lucru de care am aflat a doua zi.
In final va las sa vedeti si sa ascultati Fantana Magica Montjuic..cu una dintre piesele mele preferate.
A din A :))
   

2 comentarii:

  1. Ce placere am avut, revazand pozele din Barcelona!
    Merci Adina!
    Frumos! Foarte Frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ti-am trezit amintiri placute despre locurile pe care le-ai vizitat,trebuie insa sa revii sa vezi si "Las Arenas":)care a rasarit sa intregeasca peisajul.
    Ganduri bune cu pupici!

    RăspundețiȘtergere