Despre mine

Fotografia mea
HOMO SUM,HUMANI NIHIL A ME ALIENUM PUTO

duminică, 15 ianuarie 2012

CELE MAI INALTE TURNURI DIN BARCELONA-episodul 1 -HOTEL HESPERIA TOWER



"Acest hotel va fi un edificiu frumos si modern si se va converti intr-un simbol pentru zona metropolitana a Barcelonei"....spunea in iunie 2004 Richard Rogers arhitectul principal al acestui impresionant hotel care alaturi de doi arhitecti catalani:Alonso si Balaguer a reusit sa inaugureze in 2006 impreuna cu  inaltele oficialitati ale importantei metropole unul dintre cele mai somptuase si imponente edificii ale  Barcelonei.
   Pe 3 mai 2005 toate televiziunile si reporterii mai multor editoriale spaniole si nu numai asistau consternati la montarea imensei cupole de cristal care acopera Restaurantul Evo instalat ulterior in  "OZN-ul "de pe Hotelul Hesperia.
Este situat intr-o zona de acces: la cateva minute de Port,la cateva minute de aeroport si nu la foarte multe minute de statia de tren(AVE).
     Edificiul are 105 metri inaltime si 29 de etaje culminand cu aceasta cupola de cristal care gazduieste Restaurantul Evo caruia ii straluceste o stea Michelin si se afla sub diriguirea maestrului gastronomiei mediteraniene si nu numai, Chef Santi Santamaria.
 
 
Sala circulara acoperita de cupola de cristal cu suprafata unui imens diamant are un diametru de 22,5 metrii si are o capacitate de 62 persoane la masa si 12 la bar,persoane  care pe o raza vizuala de 18Km. pot admira coasta Mediteranei dar si parte impresionanta a metropolei.
 

                               


Hotelul are 280 camere de lux incluzand 12 apartamente duplex cu jacuzzi in dormitor,17 apartamente Delux ,8 apartamente pentru tineret si un apartament prezidential evident.

Camerele spatioase ,decorate in tonuri calde dispun de lumina naturala din plin fiind dotate cu ferestre largi care ofera o panorama nu lesne de uitat.
  Privirile pot strabate si admira arhitectura orasului dar si intinderea Marii Mediterane.
 
 
         Tower Club se afla la etajele 21,22 si 23 unde aromele,fructele proaspete,ceaiurile si cafelele stau la picioarele clientilor iesiti de la hidromasaj,sauna sau piscina.

 Hotelul dispune deasemeni de sali elegante de conferinta unde capetele luminate ale Barcelonei se reunesc sa puna lumea la cale dar si sali pentru oamenii de afaceri ai lumii.

De la Barcelona eleganta si rafinament pentru iubitorii de calatorii.
Am uitat sa va spun,desi cred ca nu era cazul ,ca Hotelul Hesperia Tower este un justificabil hotel de 5 stele.
Daca v-a placut va asteptam la Barcelona la Hotel Hesperia Tower unde o noapte costa incepand de la 89 de euro iar o cina romantica in Restaurantul Evo in OZN-ul de cristal incepand de la 45 de euro.
                                                    A din A :)

4 comentarii: